Landschapstuin

De basis voor een landschapstuin bestaat uit het gebruik van natuurlijke elementen die nauw aansluiten bij het omringende landschap. Door de lijnen in de tuin over te laten lopen in de omgeving ontstaat een weidse en ongedwongen sfeer die veel rust uitstraalt.

Voor deze gemoderniseerde schuurwoning plaatste we grote geknotte leilinden. Deze bomen vormen een mooi nostalgisch contrast met de moderne woning en door hun formaat lijken ze er al jaren te staan. In vroegere tijden werden leilindes voor boerderijen aangeplant als natuurlijk zonnescherm, een herkenbaar beeld in het polderlandschap.

Op het grote ruimtelijk perceel dat naadloos aansluit op de weidse omgeving creëerde we een weelderige bloemweide met natuurlijke lijnen. We gebruikte hiervoor een inheems zadenmengsel.

Tussen de zee van bloemen en sierlijk wuivende grassen vormen enkele strakke bolvormige beuken een rustige basis. In de winter als het gras kort gemaaid is zorgen ze voor een prachtige compositie in het winterse landschap.

In het weiland staan diverse soorten fruitbomen die meer diepte geven aan het perceel. Ook in de dierenweide geven diverse Acer campestre bomen diepte en bieden tevens extra schaduw voor de geiten.  

Het aanplanten van een meerjarige bloemenweide is een proces waar bij je geduld zult moeten hebben. Daarentegen is het genieten om te zien hoe je tuin langzaam uitgroeit tot een rijke bloemen zee vol leven van insecten, bijen en vlinders.

 

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT