Terras

“Een vloeiende overgang tussen binnen en buiten”

Het terras verbindt

Hoe fijn is het om op je eigen terras te genieten van een lekker drankje en een goed gesprek? Of gewoon even achterover leunen en helemaal niets? Het terras is bij uitstek een verlengstuk van je interieur.

Het terras verbindt binnen met buiten. Daarom is de omgeving leidend in onze ontwerpen. Kleuren, vormen, materialen en de beplanting sluiten aan op de interieurkeuzes in de woning én de sfeer van de tuin of het uitzicht.

“Een vloeiende overgang tussen binnen en buiten”

Door het gebruik van de juiste ondergrond of verharding, meubels, potten en planten verzacht je de overgang en wordt het verloop van binnen naar buiten vloeiender. Het terras moet beide kanten op versterkend zijn. In een bostuin met grote bomen maken we andere keuzes dan bij een terras met uitzicht op de weilanden. De verhoudingen moeten kloppen.

Niet alleen de esthetiek is belangrijk, ook de verzorging vergt aandacht. De keuze voor een goede plant in pot is extra belangrijk, omdat deze solitair gebruikt wordt op het terras en geen onderdeel is van de totaalbeplanting. In de volle grond ontwikkelt een plant zich makkelijker. Potten zorgen uiteindelijk voor beperkingen. Afhankelijk van de ligging t.o.v. de zon en de wind maken we onze keuzes.

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT