Tuin

“Een tuin moet blijven verrassen”

Je tuin door de seizoenen

Elke dag dat je de deuren naar de tuin openslaat verrast worden door wat er is veranderd. Een tuin waar je benieuwd naar blijft. Het frisgroene blad in de lente, de weelderige bloemenweide in de zomer, de wuivende pluimen van siergrassen in de herfst en de bruintinten van beukenhagen en de winterbloeiers als de Helleborus in de winter, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een goed aangelegde tuin is in ieder seizoen indrukwekkend, beweegt mee met de natuur. De aanleg vergt kennis van bodem, van bloemen en planten en van hoe jij de tuin wilt beleven. Alles begint dus met een goed doordacht plan.

“Een tuin moet blijven verrassen”

De seizoenen spelen een belangrijke rol in onze ontwerpen. Bloeiperiodes wisselen elkaar af en kleuren en structuren zorgen iedere periode weer voor een eigen sfeer. We spelen graag met al die mogelijkheden. Bomen vormen voor ons de basis voor een goede tuin, ongeacht de grootte. We gebruiken graag duidelijke lijnen die we doorbreken met beplanting. Zo creëren we bewust nonchalance. Zo’n tuin wordt nooit saai en voorspelbaar.

Elke tuin is anders bovendien. Een landschappelijke tuin op zware zeeklei vraagt om een andere aanpak dan een binnentuin midden in de stad. Een tuinontwerp moet passen bij je persoonlijke wensen, de omgeving en de tijd. Als dat allemaal klopt, ontstaat er iets bijzonders.

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT