Wij zijn Groengenoten

Een ontwerp van groengenoten is gebaseerd op heldere lijnen die de tuin versterkt en de verschillende ruimtes en functies met elkaar verbindt. Door bewust te zoeken naar een zekere nonchalance wordt een tuin, terras of interieur nooit saai of voorspelbaar.

Groengenoten

Wij zijn Groengenoten en zorgen voor een totaalconcept door alles in eigen beheer uit te voeren. Wij helpen niet alleen bij het maken van een goed plan, maar zijn betrokken van realisatie tot uitvoering. Eén partij die je helpt om alles te overzien op het gebied van tuin en interieur. Wij houden het overzicht en waarborgen de totaalbeleving.

Persoonlijk contact en samenwerking staat centraal bij Groengenoten. Door goed te luisteren en veel vragen te stellen, proberen we in de eerste fase van onze kennismaking veel te weten te komen over je manier van leven en de wensen en dromen die daarbij horen. We bespreken de sfeer, maar onder andere ook de functies van de verschillende ruimtes. Al deze wensen vertalen we als start van het ontwerp naar een schetsontwerp met bijbehorende moodboards, waarmee we de sfeer en materiaalkeuze visualiseren.

Zodra de juiste sfeer en het ontwerp staat, gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp, budget, planning en zoeken we naar de juiste materialen en mensen voor de uitvoering. Wij hebben de regie over het project, daardoor is het eindresultaat altijd zoals wij bedacht hebben.

Persoonlijk contact staat centraal

Johan Oosterman

‘Vanuit het niets een sfeer creëren is waar ik altijd mee bezig ben’

Bryan Verhoeven

‘Ik wil mensen kennis laten maken met de grootheid van de natuur, die vaak in kleine elementen kan zitten’

Samenwerking

Het brede profiel van Groengenoten komt voort uit onze ervaring in de bloemen- en decoratiewereld en de tuinarchitectuur. Deze werelden verbinden we met elkaar door een combinatie van tuinontwerp en begeleiding, interieur en terrasaankleding. 

Na verschillende jaren als collega’s samengewerkt te hebben aan mooie projecten in binnen- en buitenland, hebben wij onze krachten gebundeld in Groengenoten. Wanneer er keuzes gemaakt moeten worden op het gebied van ontwerp, is de natuur een belangrijke inspiratiebron voor ons. We laten ons graag inspireren door de natuurlijke uitstraling en de verschillende seizoenen. Dit zie je altijd terug in onze projecten.  

Door samen te werken aan een project, met zowel opdrachtgever als uitvoerende partijen, zijn wij echt in ons element. Het houdt ons scherp en het is leuk om met elkaar iets op te bouwen. Daarnaast is het vieren van een mooi project samen leuker dan alleen.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor ons

Expertise

Kennis van planten

Planten vormen de kern van onze ontwerpen en projecten, daarom is kennis van planten voor ons belangrijk. Wij gebruiken planten om de juiste sfeer en het gewenste eindresultaat te bereiken. Om teleurstelling te voorkomen leveren wij de planten zoals ze horen te zijn: rustig opgekweekt en sterk geworteld.

Gebruik van ruimte

Zorgvuldig ruimtegebruik gaat voor ons verder dan alleen het fysieke grondgebruik. Wij kijken naar de juiste invulling en belijning die past bij de persoonlijke wensen en de omgeving. Hierdoor kunnen wij kleine tuinen groter doen laten lijken, en grote tuinen intiem maken.

Materialen

Vorm, structuur, kleur en eenheid zijn belangrijke elementen om tot een juiste materiaalkeuze te komen. Deze elementen moeten goed bij elkaar passen. Alle reden voor ons om hierin doordachte keuzes te maken.

Meedenken

Tuin en interieur blijven altijd in beweging en onderhevig aan verandering. Daarom blijven we graag met je meedenken en ontwikkelen. Dit kan zijn in het seizoensgebonden vullen van potten of het aankleden van huis of tuin met kerstdecoratie.© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT