Groene stadstuin

 Een kleine stadstuin zo groot en groen mogelijk te laten lijken, dat was de uitdaging bij dit project. Het moest een plek met veel privacy worden, waar je na een dag hard werken helemaal tot rust kunt komen met vrienden en familie. Een andere belangrijke wens was dat de tuin niet te veel onderhoud nodig zou hebben.

In dit ontwerp creëerde we drie verschillende terrassen, zodat er op ieder moment van de dag met een kopje koffie heerlijk van de zon kan worden genoten. De tuin heeft een basis van groenblijvende struiken, in combinatie met hagen die hun blad verliezen. Door de bruine bladeren ervaar je de seizoenen maar behoudt de tuin ook in de winter altijd een groene basis

Drie grote vijgenbomen vormen de basis. Vaak vinden mensen het spannend om bomen in een kleine tuin te plaatsen terwijl de tuin hierdoor juist grootser wordt. Bomen zorgen voor hoogte en geven je tuin een plafond, wat zorgt voor gelaagdheid en intimiteit. De bestaande muren zijn begroeid met wilde wingerd. Dit maakt het geheel wat minder hard en zorgt voor een prachtig kleurenpallet in de herfst.

Een heerlijke groene oase van rust midden in de stad. Zo zie je, een tuin hoeft niet altijd groot te zijn om groots te voelen.

 

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT