Ommuurde stadstuin

In het centrum van Dordrecht ligt deze prachtig ommuurde stadstuin. De bewoners benaderde ons om mee te denken hier een sfeervolle groene oase van te maken. De patio was reeds voorzien van een prachtig verhoogd terras dat de tuin verdeeld in twee niveaus. Door de stoere houtenpalen constructie ontstaat zowel een heerlijk zonnig terras boven als een intieme overkapping in het lage gedeelte van de tuin.

We hebben drie kleine terrassen gemaakt welke door organische klinkerpaden met elkaar worden verbonden. Door de afwisseling van verschillende materialen, vormen en texturen in dezelfde lichte kleur ontstaat een spannend maar toch ook rustig geheel.

In de borders staat een mix van bladplanten verschillend in grote, kleur en vorm. Zeker in deze tuin is kennis van planten belangrijk, wat kan wel en wat kan niet in deze schaduwtuin.

De boom zorgt voor hoogte hierdoor worden de twee niveaus met elkaar verbonden. Naast de trap bevindt zich een glijbaan voor de kinderen. Ook de potten met planten boven op het terras zorgen voor deze verbinding. Langs de muren en houten palen van het terras zoeken diverse klimplanten hun weg naar boven. Hierdoor wordt de stenen omgeving langzaam een groene oase.

De aardewerk potten geven extra kleur aan de tuin. Zo zorgt de aarde rode kleur voor een subtiel accent waardoor de tuin nog meer gaat leven.

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT