Totaal concept

Een nieuwe plek, nieuwe kaders én een nieuw in- en exterieur. Dat is luxe en tegelijkertijd een enorme uitdaging. Want hoe zorg je ervoor dat het eigen wordt? Dat al die verschillende wensen en smaken bij elkaar komen. En hoe maak je van een leeg huis en een kale tuin echt een nieuw thuis?

De rust (op)zoeken
We namen natuurlijke kleuren en materialen als basis. Linnen gordijnen, een leren stoel, een sisal tapijt en verschillende texturen in stof zorgen voor rust. Net als de betonnen gietvloer en de eiken elementen. De kleuraccenten komen van de accessoires, zoals het terra-rode krukje, de antieke pot en de eclectische kussens met diverse patronen.

Ruimte om in te leven
We creëerden verschillende zitgedeeltes in de woonkamer door te spelen met losse elementen. Langs de muur een chaise longue voor een moment alleen. Of samen, als je de leren stoel erbij pakt vanuit de zithoek bij de openhaard. Buiten begint al binnen, benadrukt door de groene planten. Die filosofie komt terug in de elegante werk- en doeplek aan het raam, uitgevoerd in blank eiken. Alle elementen nodigen uit om thuis te blijven, gewoon omdat daar alles al is.
Naar buiten gaan voelt echter net zo natuurlijk aan als een andere ruimte in huis binnenlopen. De verbinding naar buiten hebben we vormgegeven door de gietvloer door te laten lopen in een gevlinderde betonvloer naar het eerste terras. Net als binnen zijn er verschillende plekken gecreëerd. Bij een groot gezelschap pak je op een mooie dag het terras erbij. De deuren wijd open en genieten …

Twee losse dennenbomen in de tuin zorgen voor een zogenaamd plafond en een sluimerende overgang naar de bosrand, maar eigenlijk loop je op dat moment voor je gevoel al lang in het bos. Osmanthus wolken zorgen voor blijvende vormen, ook in de winter. De vaste planten zijn geplant als ware het bloemenranden, een basis van grassen met bloemen ertussen. We zochten het contrast tussen vaste vormen en losse beplanting. De schuur is discreet onderdeel van de tuin, zonder op te vallen in het geheel. Functionaliteit op z’n mooist.

© Groengenoten | Webdesign Lanfermeijer iCT